ENGLISH FOR HOTELS AND CATERING
  • Słownictwo specjalistyczne
  • Przywitania / Pożegnania
  • Organizacja przyjęć okolicznościowych
  • Dział obsługi klienta
  • Zarządzanie zespołem
  • Praca w międzynarodowym środowisku
  • Prowadzenie rozmów telefonicznych
  • Rezerwacje
  • Recepcja a komunikacja w języku obcym
  • Wyposażenie obiektów hotelowych
  • Metody płatności
  • Wyrażenia dla pokojówek / kelnerów/ kadry menedżerskiej
  • Zagadnienia dotyczące hoteli / restauracji
  • Zagadnienia dotyczące serwowania posiłków
  • Zagadnienia dotyczące składania skarg i zażaleń.
  • Jak zadowolić klienta i sprawić aby do nas wrocił
  • Przydatne idiomy oraz chwyty stosowane w branży turystycznej
 
Najważniejsze cele kursu:
 
- Wykształcenie umiejętności komunikacji w tym pisania , czytania, mówienia i
   Słuchania w języku angielskim
- Nauka radzenia sobie ze stresem i lękiem towarzyszącym używaniu języka 
   Obcego
- Podniesienie wiary w skuteczność kształcenia ustawicznego
- Podniesienie wymogów dotyczących podstaw komunikacji stosowanych w  
   miejscu pracy
- Koncentracja na nauce języka angielskiego praktycznego a nie teoretycznego
- Doskonalenie wymowy oraz akcentu.


Czas trwania:
46 dni (140 godzin) 2 razy w tygodniu po 3 godziny.
 
Termin:

Cena: 1300,00 zł brutto od osoby

W cenę wliczono: udział w zajęciach, materiały szkoleniowe